Hvor gammel er Mbappé?

Kylian Mbappe

Kylian Mbappé er en af de mest succesfulde fodboldspillere i verden, og hans præstationer på banen har gjort ham til en af de mest kendte og beundrede sportsstjerner i øjeblikket. Han er født og opvokset i Frankrig og spiller i øjeblikket for den spanske klub Real Madrid og det franske landshold.

En af de mest stillede spørgsmål om Mbappé er hans alder. Han blev født den 20. december 1998, hvilket gør ham 25 år gammel i 2024. Han har allerede opnået utrolige resultater i sin karriere, herunder at vinde Ligue 1-titlen med både AS Monaco og Paris Saint-Germain og hjælpe Frankrig med at vinde VM i 2018.

Mbappé er kendt for sin hurtighed, tekniske færdigheder og evne til at score mål på en imponerende måde. Han er også blevet anerkendt for sit bidrag til velgørenhedsarbejde og har været en inspirerende figur for mange unge fodboldfans over hele verden.

Tidlige liv og karrierestart

Kylian Mbappé blev født den 20. december 1998 i Paris-forstaden Bondy, hvor han voksede op med sin far, Wilfried Mbappé, som også er hans agent, og sin mor, Fayza Lamari, der arbejder som tidligere håndboldspiller. Han har en lillebror ved navn Ethan Mbappé, som også spiller fodbold.

Første år og familiebaggrund

Kylian Mbappé har altid haft en passion for fodbold, og hans far, der også var hans træner i AS Bondy, en lokal fodboldklub i Paris-forstaden, var en stor inspiration for ham. Wilfried Mbappé var også tidligere professionel fodboldspiller og spillede for klubber som AS Monaco og USL Dunkerque.

Kylian Mbappé blev senere optaget på det franske fodboldakademi Clairefontaine, hvor han udviklede sine færdigheder og blev opdaget af AS Monaco.

Tidlige kluboplevelser

I 2015, som 16-årig, debuterede Kylian Mbappé for AS Monaco og blev den yngste spiller i klubbens historie til at spille en Ligue 1-kamp. Han bidrog til klubbens Ligue 1-titel i 2017 og blev senere købt af Paris Saint-Germain på en transfer til en værdi af 180 millioner euro, hvilket gjorde ham til den næstdyreste spiller i verden og den dyreste teenager nogensinde.

Kylian Mbappé har også spillet for det franske landshold, hvor han har vundet VM i 2018 og blev udnævnt til turneringens bedste unge spiller. Han er kendt for sin hurtighed, dribling og evne til at score mål på trods af sin unge alder.

Professionel karriere og klubber

Kylian Mbappé startede sin professionelle karriere hos Monaco i 2015. Han gjorde sig hurtigt bemærket med sin målfarlighed og eksplosive spillestil. Han var med til at vinde Ligue 1-titlen med Monaco i 2016/2017-sæsonen, hvor han scorede 15 mål og lavede 8 assists i 29 kampe. Det var også i denne sæson, at han for første gang blev udtaget til det franske landshold.

Efter sin imponerende debutsæson hos Monaco, blev Mbappé rygtet til en lang række af Europas største klubber, heriblandt Real Madrid og Paris Saint-Germain. Han endte dog med at skifte til sidstnævnte klub i august 2017, hvor han blev udlejet i et år med en købsoption på €180 millioner.

I sin første sæson hos Paris Saint-Germain viste Mbappé, hvorfor han var en af de mest eftertragtede unge spillere i verden. Han scorede 21 mål og lavede 16 assists i 44 kampe i alle turneringer og var med til at vinde både Ligue 1 og Coupe de France. Han blev også kåret som Årets Unge Spiller i Ligue 1.

Mbappé fortsatte sin imponerende form i sin anden sæson hos Paris Saint-Germain, hvor han scorede 33 mål og lavede 7 assists i 29 kampe i Ligue 1. Han var med til at vinde både Ligue 1 og Coupe de France igen og blev kåret som Ligue 1’s Bedste Spiller og Topscore.

I 2021 skrev Mbappé under på en ny kontrakt med Paris Saint-Germain, der løber indtil sommeren 2023. Rygterne om et muligt skifte til Real Madrid har dog ikke fortaget sig, og det vil være interessant at følge Mbappés fremtidige transfers.

Real Madrid

I starten af juni 2024 annoncerede Real Madrid, at de havde skrevet kontrakt med Kylian Mbappé for de næste 5 sæsoner.

Gennembrud hos Monaco

KlubKampeMålAssists
Monaco602716

Mbappé gjorde sit gennembrud hos Monaco i 2016/2017-sæsonen, hvor han scorede 15 mål og lavede 8 assists i 29 kampe. Han var med til at vinde Ligue 1-titlen og blev kåret som Årets Unge Spiller i ligaen.

Storhedstid i Paris Saint-Germain

KlubKampeMålAssists
Paris Saint-Germain17113261

Mbappé har haft en storhedstid i Paris Saint-Germain, hvor han har scoret 132 mål og lavet 61 assists i 171 kampe i alle turneringer. Han har været med til at vinde både Ligue 1 og Coupe de France flere gange og er blevet kåret som Ligue 1’s Bedste Spiller og Topscore.

Landsholdskarriere og internationale præstationer

Kylian Mbappé har allerede haft en imponerende karriere på det franske landshold, hvor han har spillet som angriber siden 2017. Han har været en vigtig del af det franske landshold, der vandt VM i 2018 og nåede semifinalen i Europamesterskaberne i 2021.

VM 2018 og europamesterskaber

Ved VM i 2018 var Mbappé en af de centrale spillere på det franske hold, der vandt turneringen. Han scorede fire mål i turneringen, herunder et i finalen mod Kroatien. Han blev også kåret som den bedste unge spiller i turneringen.

Ved Europamesterskaberne i 2021 spillede Mbappé også en vigtig rolle på det franske hold. Han scorede to mål i turneringen, men desværre blev Frankrig slået ud i semifinalen af Schweiz.

Nations League og fremtidige turneringer

Mbappé har også spillet en vigtig rolle i Nations League-turneringen, hvor han har scoret flere vigtige mål for det franske hold.

I fremtiden vil Mbappé formentlig fortsætte med at spille en vigtig rolle på det franske landshold. Han vil sandsynligvis deltage i Euro 2024, hvor Frankrig vil være en af favoritterne til at vinde turneringen.

Samlet set har Mbappé allerede haft en imponerende karriere på det franske landshold, og han vil formentlig fortsætte med at være en vigtig spiller i mange år fremover.

Statistik og personlige bedrifter

Mål og assists

Kylian Mbappé er kendt for sit ekstraordinære talent som angriber, og hans statistikker taler for sig selv. Han har scoret over 100 mål i sin karriere og har også lavet mange assists. I den seneste sæson (2023/2024) scorede han 25 mål og lavede 10 assists i Ligue 1 for PSG.

Priser og udmærkelser

Mbappé har modtaget flere priser og udmærkelser i sin karriere. Han vandt FIFA World Cup i 2018 med Frankrig, hvor han også blev kåret som turneringens bedste unge spiller. Han har også vundet Golden Boy-prisen, som gives til Europas bedste unge spiller. I 2019 blev han kåret som årets spiller i Ligue 1 og var også topscorer i serien.

Alt i alt er Mbappé en ekstraordinær spiller, der har opnået store bedrifter i sin karriere hidtil. Med sin hastighed, driblinger og afslutninger er han en frygtet modstander for enhver forsvarsspiller.

Indflydelse og sammenligninger

Sammenligninger med legender

Kylian Mbappé er en af ​​de mest talentfulde fodboldspillere i verden og bliver ofte sammenlignet med nogle af de største fodboldlegender. Hans imponerende hastighed, dribling og afslutningsevner har ført til sammenligninger med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Mens Mbappé stadig er ung og har en lang karriere foran sig, har han allerede vundet flere titler og priser, og hans præstationer på banen har gjort ham til en af ​​de mest respekterede og beundrede fodboldspillere i verden.

Mbappé har også været sammenlignet med den legendariske brasilianske fodboldspiller Pelé. Mens det er svært at sammenligne spillere fra forskellige tidsaldre, har Mbappés evner og præstationer på banen ført til sammenligninger med Pelé, der også var kendt for sin hastighed og tekniske evner.

En anden legende, der ofte nævnes i forbindelse med Mbappé, er den tidligere franske angriber Thierry Henry. Begge spillere er kendt for deres hurtighed og evne til at score mål, og Mbappé har ofte udtalt, at Henry var en af ​​hans største inspirationskilder.

Markedsføringsværdi og brand

Mbappé er ikke kun kendt for sine præstationer på banen, men også for sin markedsføringsværdi og brand. Som en af ​​de mest talentfulde og populære fodboldspillere i verden har Mbappé en stor fanbase og tiltrækker opmærksomhed fra sponsorer og reklamevirksomheder.

Mbappés popularitet og talent har ført til en betydelig stigning i hans markedsværdi, og han er nu en af ​​de mest værdifulde fodboldspillere i verden. Men hans succes har også ført til bekymringer om overholdelse af Financial Fair Play-reglerne, der er designet til at sikre, at fodboldklubber ikke bruger mere, end de har råd til.

Kylian Mbappé er en af de mest succesfulde fodboldspillere i verden, og hans præstationer på banen har gjort ham til en af de mest kendte og beundrede sportsstjerner i øjeblikket. Han er født og opvokset i Frankrig og spiller i øjeblikket for den spanske klub Real Madrid og det franske landshold.

En af de mest stillede spørgsmål om Mbappé er hans alder. Han blev født den 20. december 1998, hvilket gør ham 25 år gammel i 2024. Han har allerede opnået utrolige resultater i sin karriere, herunder at vinde Ligue 1-titlen med både AS Monaco og Paris Saint-Germain og hjælpe Frankrig med at vinde VM i 2018.

Mbappé er kendt for sin hurtighed, tekniske færdigheder og evne til at score mål på en imponerende måde. Han er også blevet anerkendt for sit bidrag til velgørenhedsarbejde og har været en inspirerende figur for mange unge fodboldfans over hele verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to top